RAZVIJANJE SOCIJALNIH VEŠTINA

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Radionice koje se već drugu godinu za redom u našoj školi organizuju u danima pre početka školske godine, ove godine za cilj imale su razvijanje socijalnih veština naše dece. Na koje sve načine možemo pozdravljati ljude, učili smo i ponavljali prvog dana.

U želji da svoja znanja primenimo u praksi, drugog dana, posetili smo gradski trg u Subotici. Pozdravljajući prolaznike, jedan sasvim običan radni dan, pretvorili smo u nezaboravno iskustvo, kako za nas, tako i za one koji su stali da nas pozdrave.

Kako bismo olakšali buduće socijalne interakcije, odlučili smo da se posvetimo pravljenju poklončića. Trud koji smo uložili najveći je dar koji neko može pružiti, ali i primiti.

Sa vršnjacima smo se družili, a gde bi drugo, nego na igralištu. Nije puno trebalo, ubrzo su ovi mali veliki ljudi uplovili u carstvo igre, u kom smo svi jednaki.

Kruna naših radionica bila je poseta gerontološkom centru. Poklončići koje smo ranije pripremili bili su uvod u druženje koje je bilo na obostranu korist. Ova korist ogleda se u lepim osećanjima koja su tog dana izazvana kod svih prisutnih i još lepšim uspomenama koje sa sobom nosimo.